Okulumuzun Kısa Tarihçesi

02.06.2020 682

OKULUMUZUN KISA TARİHÇESİ

Okulumuz Haziran 2014 tarihinde Mesleki ve Teknik ve Anadolu Lisesi olarak eğitim- öğretime başlamıştır. Okulumuzda (KIZILHİSAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ) toplam altı bölüm mevcuttur.

Okulumuz bir taraftan Meslek liseleri alanında öğrenci alan yüksekokul ve fakültelere öğrenci hazırlarken, diğer taraftan bu alanlarda da ara eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Mesleki eğitim dışında kültürel ve sportif aktiviteler de okulumuzun önemli etkinlikleri arasındadır.

Okulumuzda 2018-2019 Eğitim öğretim yılında aşağıdaki bölümler açılmıştır.

I. Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

II. Tekstil Teknolojisi Alanı

III. Giyim Üretim Teknolojisi Alanı

IV. Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı

V. İnşaat Teknolojileri Alanı

VI. Metal Teknolojileri Alanı

KIZILHİSAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 7 Okulumuzda 8'i idareci (1 müdür, 7 müdür yardımcısı); 27 meslek dersleri öğretmeni; 33 Kültür Dersleri olmak üzere toplam 68 öğretmen görev yapmaktadır. Okulumuzda 6 farklı bölümde eğitim öğretim yapılmaktadır. Öğrencilerimiz bölümlerine uygun işletmelerde çalışmaktadırlar. İşletmelerde çalışma hayatının problemleriyle yakından ilgilenmekte, işletmelerdeki personeller ile uyumlu çalışmayı öğrenmekte ve teorik eğitimlerini işletmelerde davranış ve beceriye dönüştürülmektedir. Bu alanlarda, gelecekteki mesleki çalışma ortamlarına hazırlanmaktadır.